Stel Jou Pasgemaakte Domein Op

Updated by Eric Lutz

Dit is 'n gevorderde funksie, en vereis dat jy gemaklik is om veranderinge aan jou domein se DNS-rekords aan te bring. Die Church Online Platform sal 'n TLS-sertifikaat vir jou domein genereer, teen geen koste nie.

Stel jou DNS op

1. Skep 'n CNAME vir jou gepasmaakte domein wat na ingress.online.church wys.

Voorbeeld:

Gasheer: Pasgemaakte domein (bv.: live.example.church)

Wys na: ingress.online.church

TTL (Time To Live): 'n uur is 'n voldoende verstekwaarde

Raadpleeg jou spesifieke DNS-verskaffer vir meer gedetailleerde instruksies.

Baie DNS-verskaffers sal wil hê dat die gasheernaam net die eerste deel van jou pasgemaakte domein moet wees, byoorbeeld: "regstreeks" en nie die hele URL nie.

Voeg Jou Pasgemaakte Domein By Die Platform

1. Gaan vanaf Admin na Opstelling > Domein.
  2. Voer die pasgemaakte domein in wat jy vir die Church Online Platform wil gebruik en stoor jou veranderinge, bv. "live.example.church".

Sodra jy 'n pasgemaakte domein bygevoeg het, sal jy in staat wees om die status na te gaan. Let wel: dit kan 'n paar ure neem vir jou DNS-veranderinge om in werking te tree, alhoewel ons stelsel dadelik van die nuwe instelling sal weet.

As die "Kontroleer Status"-knoppie nie werk nie, is 'n alternatief om jou DNS-instellings deur Google Dig na te gaan

Algemene Vrae

My pasgemaakte domein is korrek opgestel, maar verwys steeds na sy vorige adres.

DNS-instellings definieer die IP-adres waarna 'n domeinnaam verwys (bv. live.example.church). Daardie instelling het 'n kenmerk wat TTL genoem word, wat staan vir "Time To Live". Dit kan na een uur gestel word, wat beteken dat die gebruiker se ISP die DNS-instelling vir 'n uur lank sal onthou, in plaas daarvan om elke keer te kontroleer of die adres verander het. DNS-instellings kan verskillende tye neem om in werking te tree, wat 'n goeie ding is in terme van die uitvoering vir die gebruiker, maar 'n beperking is in terme van hoe gou die verandering in werking tree.

As jy Cloudflare as jou DNS-gasheer gebruik, maak asseblief seker dat jou domein op "slegs DNS" gestel is en nie op 'n gevolmagtigde (proxy) nie.

Kan ek 'n rootdomein, soos examplechurch.com gebruik, of example.church?

Nee, ons kan slegs 'n subdomein soos live.examplechurch.com of live.example.church ondersteun. Jy kan egter jou DNS-verskaffer gebruik om daardie domein na jou instansie op die platform te rig.

My pasmaakte domein het ophou werk. Help!

As jy 'n probleem met jou URL het, kan jy die statusopdaterings nagaan by die adminbladsy - Stel Op - Domein.